Corul român al bocitoarelor europarlamentare, reprezentație de excepție pe aeroportul din Viena

Publicat: 08 dec. 2022, 10:55, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Corul român al bocitoarelor europarlamentare, reprezentație de excepție pe aeroportul din Viena

O serie de europarlamentari români deja și-au pregătit discursul de după ratarea aderării României la Spațiul Schengen, dar comportamentul lor este ridicol iar mesajul este de a dreptul penibil.

Diversiune, manipulare și multă vorbă-n vânt

În cursa de ieri după amiază de la Viena către Bruxelles s-au aflat vreo 15 europarlamentari români și cam toți europarlamentarii austrieci. Discuțiile zgomotoase dintre europarlamentarii români erau despre Schengen, dar, cel mai mult s-au sfătuit despre ce o să spună presei după ratarea aderării României la Spațiul Schengen.

Corul sfătuitorilor români, adică al bocitoarelor, era dirijat pe aeroportul din Viena de Rareș Bogdan iar Siegfried Mureșan a jucat rolul primului solist. Din corul bocitoarelor, cei mai vocali alături de cei doi au fost Gheorghe Falcă, Eugen Tomac și Victor Negrescu.

Însă, toți europarlamentarii români aflați ieri în avionul de Viena către Bruxelles, în frunte cu Rareș Bogdan, au căzut de acord că mesajul după ratarea aderării României la Spațiul Schengen trebuie să fie: ”Vom continua lupta!”, ”Nu vom ceda!” și ”România trebuie să fie în Schengen”. Adică, diversiune, manipulare și multă candoare… bla, bla și iar bla!