Covid-19 crește afacerile producătorului de vaccinuri Moderna la niveluri record, neașteptat de mari

Grupul farmaceutic american Moderna Inc a anunţat luni că se aşteaptă în acest an la vânzări record, de aproximativ 18,5 miliarde de dolari, din contractele pentru vaccinul său COVID-19.

Compania Moderna estimează vânzări record, de aproximativ 18,5 miliarde de dolari, din contractele pentru vaccinul său COVID-19, şi de aproximativ 3,5 miliarde de dolari de pe urma potenţialelor achiziţii suplimentare, inclusiv doze booster actualizate pentru variantele coronavirusului, informează Reuters.

Vaccinul Moderna utilizează o nouă tehnologie, denumită ARN mesager (mRNA).

Moderna și-a depășit toate estimările de vânzări în 2021

În noiembrie, compania estima vânzări între 17 şi 22 de miliarde de dolari în acest an, după ce a semnat mai multe contracte cu diverse ţări pentru vaccinurile sale şi pentru doze booster.

De asemenea, Moderna a informat că în 2021 a livrat 807 milioane doze de vaccin, după ce anterior estimase între 700 şi 800 milioane doze.

În predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York, acţiunile Moderna au urcat cu 0,2%.

Luni, Moderna a informat că este în discuţii active pentru contracte suplimentare pentru vaccinuri în acest an. De asemenea, compania dezvoltă o doză booster, numită mRNA-1273.529, pentru varianta Omicron a coronavirusului, care se răspândeşte rapid, şi se aşteaptă să facă progrese la începutul acestui an cu studiile clinice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole