Cum se transmite coronavirusul în funcție de grupa sanguină

Se pare că nu suntem egali în fața infecției Covid-19. Pe lângă respectarea măsurilor de protecție – masca, distanțarea, igiena – și vaccinarea, grupa sanguină ar putea oferi un grad de protecție.

Este concluzia mai multor studii recente. Unul dintre ele , publicat în revista Epidemics – citat de Closer.fr. –  arată că la o expunere virală egală, oamenii prezintă riscuri diferite de a face infecția Covid-19, în funcție de grupa lor sanguină. Studiul precizează, de asemenea, că persoanele din grupa sanguină 0 ar fi mai puțin susceptibile de a se infecta, dar, atenție, ar transmite virusul mai ușor.

Același studiu mai arată că ar exista o compatibilitate de transmitere între grupele sanguine. De exemplu, pacienții din grupa A ar avea mai multe șanse să transmită virusul pacienților din aceeași grupă decât la cei din grupa B.

În martie 2021, Institutul național pentru sănătate și cercetare medicală (INSERM) din Franța, după ce a analizat 34 de studii privind evoluția epidemiei, a constatat ”un risc (de contaminare) scăzut în cazul persoanelor din grupa sanguină 0, dar acest risc mai mic este relativ.

INSERM temperează totuși optimismul, subliniind că aceste rezultate nu-i scutește pe cei 42% dintre francezii din grupa sanguină 0 să facă rabat de la respectarea măsurilor de protecție obișnuite și mai ales de la vaccinarea împotriva Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...