Covid-19: În Europa, cel puțin 1,4 milioane de vieți, salvate de vaccinuri

Publicat: 17 ian. 2024, 23:03, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Covid-19: În Europa, cel puțin 1,4 milioane de vieți, salvate de vaccinuri
Efecte adverse ale vaccinului anti-COVID

Vaccinurile anti-Covid au salvat cel puțin 1,4 milioane de vieți, în Europa, a anunțat responsabilul regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

”Pe măsură ce învățăm să trăim cu Covid-19 și alte virusuri respiratorii, este vital pentru persoanele vulnerabile să fie la zi cu vaccinurilor contra Covid-19 și a gripei”, precizează dr. Hans Kluge, responsabil OMS.

”În prezent, 1,4 milioane de persoane din regiunea noastră, în majoritatea lor persoane în vârstă – pot profita de viață împreună cu cei apropiați, pentru că ele au luat decizia vitală  de a se vaccina contra Covid-19”, a spus Hans Kluge în cadrul unei conferințe de presă online.

Potrivit datele OMS din 29 decembrie 2023, în regiunea europeană a OMS, au fost înregistrate peste 277,7 milioane de cazuri de Covid-19 și 2,2 milioane de decese din cauza acestei infecții.

Regiunea europeană a OMS se întinde până în Asia Centrală și include 53 de țări.  

 Numai primul rapel al vaccinului a salvat aproximativ 700.000 de vieți, a subliniat responsabilul OMS.

Acesta a subliniat că Europa trebuie să continue să investească în domeniul sănătății, deoarece există riscul ca o eventuală pandemie să ne găsească nepregătiți.

”Riscăm să nu fim pregătiți pentru nicio eventualitate excepțională cum ar fi apariția unei noi variante de Covid-19 mai periculoasă sau a unui agent patogen încă necunoscut”, a explicat dr. Kluge, responsabil OMS.