Covid-19 în Europa: Un număr record de cazuri în Franța, Germania, România

În Europa, de la Est la Vest, se înregistrează cifre record de infecții cu Covid-19. România, una dintre țările cu cei mai puțin vaccinați din Uniunea Europeană, înregistrează un număr record de infectări pentru a doua zi consecutivă, apropiindu-se de cifrele consemnateîn luna octombrie a anului trecut, scrie Euronews.

Joi, Grupul de comunicare strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 19.105 cazuri, număr record de la începutul pandemiei în țara noastră.

 În Polonia, cadrele medicale sunt epuizate. Autoritățile se tem că spitalele nu vor fi pregătite pentru noul val pandemic, în condițiile în care ele se așteaptă ca numărul infecțiilor să se dubleze săptămâna viitoare.

Potrivit site-ului web oficial al guvernului de la Budapesta, miercuri, au fost confirmate  14.890 de cazuri noi, aproape dublu față de săptămâna trecută și cu 2.000 mai mult decât recordul anterior din noiembrie.

În Germania, care a înregistrat în premieră 100.000 de noi cazuri de Covid-19 într-o zi, cresc cozile la centrele de testare. Berlinezii trebuie să aștepte câte o oră până când sunt testați, transmite Euronews.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, și-a reafirmat dorința de a introduce vaccinarea obligatorie în Germania, măsură care ar putea să intre în vigoare în primăvară.

În Regatul Unit, guvernul a anunțat relaxarea restricțiilor sanitare începând de săptămâna viitoare. Dar secretarul de stat al sanătății, Sajid Javid, subliniază că, totuși, criza sanitară nu s-a terminat. ”Trebuie să învățăm să trăim cu Covid în același mod cum am învățat să trăim cu gripa”, a spus acesta.

Și Franța înregistrează un nou record: 464.000 de cazuri în 24 de ore. Totuși, numărul pacienților din secțiile de terapie intensivă este în scădere, nefiind urgențe medicale. ”Putem considera că suntem într-un proces de declin al valului Omicron”, precizează Laurent Andreoletti virusolog la CHU din Reims, transmite France 24.

În același timp, în Olanda, deocamdată, s-au redeschis unele teatre, muzee, dar și sute de baruri și restaurante. Această relaxare vine după o lună și jumătate de restricții. De săptămâna trecută, frizeriile, sălile de sport și magazinele neesențiale au fost redeschise.

Potrivit Organizaiei Mondiale a Sănătății, la nivel global, săptămâna trecută, numărul total de noi cazuri de coronavirus a crescut cu 20% .

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat, recent, că varianta Omicron, extrem de infecțioasă continuă să se răspândească la nivel global. „Suntem îngrijorați de impactul pe care Omicron îl are asupra lucrătorilor din domeniul sănătății deja epuizați și asupra sistemelor de sănătate suprasolicitate”, a spus Tedros.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole