Prelații numărul 2 și numărul 3 ai Vaticanului, depistați cu Covid-19

Publicat: 18 ian. 2022, 19:44, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Prelații numărul 2 și numărul 3 ai Vaticanului, depistați cu Covid-19

Cardinalul italian Pietro Parolin, secretar de stat, și adjunctul Secretariatului de stat, Edgar Pena Para, au fost testați pozitivi la Covid-19, a informat, marți, Sala de Presă a Sfântului Scaun.

Ambii prelați, considerați numărul 2 și 3 ai Vaticanului, sunt în izolare sanitară.

Cardinalul Pietro Parolin, în vârstă de 67 de ani, a fost testat pozitiv la Covid, dar cu simptome ușoare și în prezent este în izolare”, a declarat jurnaliștilor directorul de presă Matteo Bruni.

Monseniorul Edgar Pena Parra, arhiepiscop venezuelean, adjunctul secretarului de stat, a fost, de asemenea, testat pozitiv și este asimptomatic, a adăugat directorul de presă.

Ambii sunt vaccinați contra virusului.

”În instituțiile Statului Cetății Vaticanului și Curiei Romane au fost adoptate încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut noi măsuri de protecție anti-Covid. Astfel, personalul lipsit de așa-numitul Green Pass doveditor, de atestatul de vaccinare sau de vindecare după infectarea cu noul coronavirus nu poate avea acces la locul de muncă. Măsurile de protecție au fost extinse și la colaboratorii externi, la personalul firmelor externe, la persoanele care vin în vizită și la utilizatori serviciilor publice. Totodată, este obligatorie folosirea măștii sanitare de tipul FFP2 în toate spațiile închise”, transmite Vatican news.