Premierul francez a cerut revenirea la masca de protecție în mijloacele de transport în comun

Cum spectrul revenirii Covid-19 se amplifică odată cu apropierea Sărbătorilor Crăciunului, iată, că premierul francez Elisabeth Borne a lansat un ”apel solemn” de a purta masca în transportul public și în contact cu persoanele vulnerabile, transmite Europe1.

Să respectăm măsurile de protecție, să purtăm masca atunci când suntem în preajma persoanelor fragile sau în zone aglomerate – sunt gesturi mici care salvează vieți, spune premierul francez.

Apelul vine într-un moment când în Franța se simte un nou val Covid-19.

Acest nou val ne aduce aminte că virusul nu a dispărut, că epidemia lovește încă, că încă ucide, a mai spus premierul Borne.

Este vorba despre o ”presiune suplimentară” asupra spitalelor, care deja se luptă pentru a face față epidemiilor de gripă și bronșiolită, a adăugat premierul Borne, care a recomandat vaccinarea contra gripei și contra Covid. Premeirul spune: Vaccinați-vă! Asta vă protejează, asta vă protejează spitalul”.

După o scurtă perioadă de acalmie, în Franța, bilanțul din ultima săptămână dă fiori: a crescut cu 10% numărul spitalizărilor din cauza Covid-19, cu 46% numărul cazurilor noi, iar cel al deceselor a ajuns la 400.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...