Covid: Bruxelles accelerează livrarea vaccinurilor în UE, posibil chiar seruri adaptate variantei Omicron

BioNTech și Pfizer vor livra 20 de milioane de doze suplimentare cu vaccinul lor anti-Covid statelor Uniunii Europene în cursul primului semestru al 2022, anunță AFP.

Comisia europeană a anunțat, duminică, un acord cu grupurile BioNTech și Pfizer pentru a livra 20 de milioane de doze suplimentare din vaccinul anti-Covid statelor membre în primul semestru al 2022 pentru a facilita campaniile de vaccinare.

Executivul de la Bruxelles a precizat că a activat o primă opțiune pentru a comanda peste 200 de milioane de doze în cadrul celui de-al treilea contract cu BioNTech-Pfizer. ”Această comandă acoperă, de asemenea, vaccinurile adaptate variantei Omicron, dacă aceste vaccinuri devin disponibile”, a explicat Comisia europeană. Livrările trebuie să înceapă din al doilea trimestru al 2022.  

1 COMENTARIU

  1. Lista portocalie include: Grecia, România, Australia, Japonia, Israel, Canada, Qatar, China, Columbia, Noua Zeelandă, Uruguay și Rwanda.
    De Nick Theodoulou20 decembrie 2021 Coronavirus: România a trecut la portocaliu în noi categorii de țări
    Lista roșie este mult mai largă și include națiuni precum: Marea Britanie, SUA, Rusia, Germania, Franța, Spania, Italia, Portugalia și Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...