Covid. Israelienii vor putea obține certificate de recuperare printr-un test serologic

Conform noii politici a Ministerului Sănătății din Israel, cei care efectuează un test serologic ”N” vor putea dovedi că s-au recuperat după boala Covid și vor putea primi un certificat verde cu o singură doză de vaccin.

Pentru prima dată, israelienii vor putea obține de la Ministerul Sănătății un certificat de recuperare după boala Covid cu ajutorul unui test serologic, anunță Jerusalem Post.

Conform noii politici, persoanele care au avut boala, dar care nu au fost testate oficial pozitiv, vor putea dovedi prezența anticorpilor prin efectuarea unui test serologic specific, cunoscut sub numele de ”N”. Acest tip de test identifică anticorpii generați de boală de cei provocați de vaccinare. Odată cu rezultatele testului serologic, aceștia vor putea primi un certificat verde cu o singură doză de vaccin sau cu cele două doze administrate în mod obișnuit pentru a fi considerate complet imunizate, indiferent de cât timp a trecut de la vaccinare.

Conform regulilor generale, persoanele care s-au recuperat după boală sunt eligibile pentru un certificat verde timp de șase luni de la data recuperării, demonstrată de un test PCR. După expirarea celor șase luni, ele au nevoie de o singură doză. Dacă s-au infectat după ce s-au vaccinat, persoanele respective nu au nevoie de o altă vaccinare.

Se consideră că o combinație între recuperarea după boală și o singură doză de vaccin asigură o protecție foarte puternică și durabilă împotriva virusului.

Potrivit noii politici, persoanele care sunt considerate vindecate după boală și care nu vor să facă a doua sau a treia doză de vaccin vor putea obține un certificat verde, după o singură vaccinare.  

Testul poate fi efectuat la un laborator recunoscut de Ministerul Sănătății din Israel și costul lui este achitat de persoana respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...