Covid: Marea Britanie aprobă un nou tratament, care ar putea fi eficient și contra variantei Omicron

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a aprobat un nou tratament cu anticorpi contra Covid, care ar putea funcționa și împotriva variantei Omicron, anunță Sky news.

Este vorba despre medicamentul Sotrovimab (Xevudy) dezvoltat de GSK și Vir Biotechnology. Tratamentul e destinat persoanelor cu forme ușoare și moderate de Covid-19, care prezintă risc de a dezvolta forme severe.

Studiile clinice au arătat că o singură doză a redus riscul de spitalizare și de deces cu 79% în cazul pacienților cu risc mare de infecție simptomatică.

GSK a declarat, pe baza analizelor preclinice, că tratamentul ar putea fi eficient și împotriva variantei Omicron. Producătorul a explicat că testele de laborator și studiul pe hamsteri au demonstrat că cocktailul de anticorpi din sotrovimab funcționează împotriva virusurilor care au fost pregătite pentru a avea o serie de mutații caracteristice variantei Omicron.

Totuși, într-un comunicat de presă, Guvernul britanic subliniază că este prea devreme pentru a ști dacă tratamentul ar putea funcționa și împotriva Omicron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

CSAT: Vânzarea vagoanelor și locomotivelor către Bercea Mondialu este atributul lui...

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a luat act de faptul că CFR Marfă vinde interlopului Bercea Mondialu mii de vagoane și sute de...