Crăciun în pandemie: Autoritățile din Brașov le cer oamenilor să evite aglomerația și fac apel la vaccinare

Autoritățile din Brașov se pregătesc de sărbătorile de iarnă. Ca în fiecare an, în zona de centru a orașului și nu numai vor fi amplasate căsuțe cu produse de sezon. Autoritățile fac apel la oameni să se vaccineze pentru a evita noi cazuri grave și decese din cauza COVID-19.

Anul acesta Crăciunul ajunge și în cartierele din Brașov. În primul rând, din dorința de a duce o atmosferă de căldură și speranță nu doar în centru, ci cât mai mult în comunitate. Din cauza situației pandemice trebuie să evităm aglomerările, considerând sănătatea publică prioritară.

Având în vedere numărul crescut de infectări și mai ales numărul deceselor, între ziua de astăzi și sărbătorile de Crăciun mulți dintre oamenii din jurul nostru nu vor mai fi printre noi din cauza COVID-19. Vă rog și vă invit să vă vaccinați și să respectați regulile de distanțare și purtare a măștii. Mă îngrozește gândul că în timpul în care unii se vor bucura de căldura sărbătorilor de Crăciun, alții vor suferi după o rudă sau un prieten drag pierdut din cauza nevaccinării. Nu ascultați teoriile conspirațiilor, ascultați știința. Nu-i ascultați pe cei care folosesc fals cuvântul „libertate”, ascultați-i pe cei care vă îndeamnă să aveți grijă de cei dragi vouă. Doar așa vom reveni cu adevărat la libertatea de dinainte de pandemie”, anunță viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Ea a precizat că, în perioada 29 noiembrie – 9 ianuarie, primăria va amplasa căsuțe cu produse meșteșugărești și bunătăți specifice în mai multe piețe din oraș.

„Vom avea 13 brazi în zone diferite din Brașov, vom avea cu toții un strop din magia Crăciunului, într-o perioadă neagră. Însă pentru a ne putea bucura pe deplin de aceste lucruri, este important să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru. Pandemia de COVID-19 nu va trece dacă închidem ochii, dacă pretindem că nu există, dacă ascultăm de conspiraționiști. Cei care sunt astăzi la ATI îi imploră pe cei din exterior să se vaccineze pentru a nu trece prin ceea ce trec ei”, a scris Boghiu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole