Cresc prețurile la medicamente. Cele ieftine ar putea dispărea din farmacii

Prețurile  anticoagulantelor, ale unor antibiotice, ale medicamentelor pentru răceală, dar mai ales ale suplimentelor alimentare au crescut foarte mult. Este un fenomen care afectează populația, dar și producţia românească de medicamente, deoarece cele ieftine ar putea chiar să dispară de pe piaţă.

De exemplu, prețul unui antibiotic care este frecvent cerut a crescut de la 22,4 lei un flacon la 63 de lei.

Dragos Damian, CEO Terapia Cluj, declara recent:

”Noi fabricăm medicamente undeva în media de 15-25 de lei în România. Însă aceste medicamente riscă să dispară pentru că prețul lor nu va putea crește din cauza înghețării prețurilor, în schimb costurile de producție devin mai mari din cauza facturilor la energie”.

Prețul medicamentelor a crescut cu peste 3% în medie în luna mai anul acesta față de aceeași lună a anului trecut.

Ordonanța de urgență recentă, care modifică schema de plafonare la energie, îi lovește direct pe producătorii de medicamente, prin costuri suplimentare, care înseamnă investiții înghețate și medicamente retrase de pe piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...