Efectele pandemiei: Crește deficitul bugetar al țării cu cea mai mare economie din lumea arabă

Deficitul bugetar pentru 2020 al Arabiei Saudite ar fi de 79 miliarde de dolari. Anul trecut, același indicator estima un deficit bugetar de aproximativ 35 de miliarde de dolari.

Ministerul de Finanțe din Arabia Saudită, citat de AFP, a anunțat că pentru anul acesta Arabia Saudită prognozează un deficit bugetar de 79 miliarde de dolari, respectiv de 65 miliarde de euro.

În decembrie 2019, Arabia Saudită a adoptat un buget pentru 2020 care prevedea un deficit bugetar care se afla deja  în creștere.

În 2020, Arabia Saudită a fost primit mai multe lovituri pe plan economic. Prima este legată de prăbușirea prețurilor petrolului, iar a doua este criza provocată de pandemia de coronavirus.  

După ce a fost în excedent pentru o lungă perioadă de timp, bugetul statului saudit a fost constant în roșu din 2014.

De la debutul pandemiei și până în prezent în Arabia Saudită au fost înregistrate 360,155 de cazuri de coronavirus și 6,069 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...