Crește numărul de cazuri de îmbolnăviri. Două orașe au intrat în carantină

Oraşele australiene Sydney şi Darwin au fost plasate în carantină din cauza numărului mare de cazuri de îmbolnăviri cu varianta Delta a coronavirusului

Australia a raportat duminică un număr îngrijorător de mare de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, determinat și de răspândirea tulpinii Delta a coronavirusului. Țara a înăsprit restricțiile în patru state, conform Reuters.

„Având în vedere cât de contagioasă este această tulpină a virusului, anticipăm că în următoarele câteva zile numărul de cazuri va creşte probabil dincolo de ceea ce am văzut astăzi”, a declarat premierul statului News South Wales, Gladys Berejiklian, într-un briefing de presă la Sydney.

Ministrul federal al Sănătăţii, Greg Hunt, a avertizat australienii că vor urma mai multe restricții în perioada următoare.

„Sunt încrezător că vom trece peste asta. Vor mai fi cazuri. Trebuie să fim sinceri şi conştienţi de asta”, a spus Hunt, conform news.ro.

Oraşul Sydney a intrat în carantină duminică. Numărul total al cazurilor de Covid-19 provocate de tulpina Delta a ajuns la 110 în cartierul Bondi.

În Darwin, din nordul Australiei, autorităţile au cerut oamenilor să stea acasă două zile.

Implementarea carantinei presupune ca oamenii să poată ieși din case doar pentru cumpărături, muncă, educaţie, exerciţii fizice şi îngrijiri medicale.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole