Criminaliști slovaci sprijină anchetarea crimelor de război din Ucraina. Ce alte țări s-au mai implicat

Criminaliști din Slovacia au sosit în Ucraina pentru a ajuta la investigarea crimelor de război comise de armata rusă. Informația a fost transmisă de procurorul general Iryna Venediktova, relatează agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini.

„Experții criminaliști din Slovacia au ajuns în Ucraina. Primul grup se află deja în capitală și este gata să ne ajute în investigarea crimelor de război. Acesta include ofițeri de poliție slovaci, experți criminaliști și un antropolog. Își vor împărtăși timpul, cunoștințele și experiența, lucrând în grupuri comune cu colegii ucraineni”, a scris procurorul general pe Facebook.

Potrivit acesteia, în Ucraina au fost înregistrate deja peste 7600 de crime de război, iar sprijinul în colectarea probelor este extrem de necesar.

Acum, în regiunea Kiev există o misiune de reprezentanți ai jandarmeriei franceze și ai serviciului medical al forțelor armate ale Republicii Franceze.

De asemenea, în Ucraina există o echipă a procuraturii Curții Penale Internaționale.

„Activitatea specialiștilor străini este, de asemenea, un semn al deschiderii Ucrainei. Scopul nostru este absolut transparent – o anchetă amănunțită a fiecărei crime de război comisă de Federația Rusă, cu scopul de a-i aduce pe făptași în fața justiției”, a declarat Venediktova pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...