Cristian Diaconescu, „ales” președinte cu doar 18 voturi, se pricopsește cu plângere penală pentru fals în declarații

La Partidul Mișcarea Populară e supărare mare. Că fostul președinte, Cristian Diaconescu încă se dă, deși nu mai e, conducător al partidului. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, noua conducere a PMP anunță că va depune plângere penală împotriva lui Cristian Diaconescu pentru fals în declarații. Iată postarea, ca să lucrăm, după cum scrie la manual, cu materialul clientului:

„Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară a decis formularea unei plângeri penale împotriva domnului Cristian Diaconescu pentru fals în declarații.

Deși membrii PMP au ales, în cadrul Congresului din 19 februarie a.c., în mod statutar și cu majoritate de voturi, o nouă conducere și, implicit, un nou președinte al PMP, domnul Cristian Diaconescu continuă să își aroge funcția de președinte al partidului. Acesta se prezintă în continuare drept președinte al PMP în demersuri oficiale către instituții publice, în comunicarea publică, în postările de pe social media, dar și în cadrul unor întruniri în interiorul partidului.

Subliniem faptul că organismul suprem de conducere al PMP, care exprimă voința democratică a partidului este Congresul, iar hotărârile sale intră în vigoare din momentul adoptării lor.

Hotărârea Congresului PMP din data de 19 februarie 2022 prin care a fost aleasă noua conducere a formațiunii rămâne în vigoare, chiar şi în cazul în care aceasta este atacată în instanță. PMP își desfășoară activitatea potrivit prevederilor legale și statutare ce guvernează activitatea partidelor în România și este condus de persoanele și organismele de conducere alese la congres”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a PMP.

La Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară, unde a candidat și Cristian Diaconescu la funcția de președinte PMP, a fost ales Eugen Tomac. Acesta a candidat ca lider al moţiunii „PMP – un nou început pentru o Românie creştin-democrată”. Și voturile celor prezenți au făcut diferența. Și încă una flagrantă. Astfel, Tomac a obținut 421 din 456 de voturi exprimate, în timp ce Diaconescu doar 18. Iar 17 dintre cei 456 de membri PMP s-au abținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...