Cristian Diaconescu: „Federația Rusă investește foarte serios în Marea Neagră”

Cristian Diaconescu, fost șef al diplomației române, a comentat recenta declarație făcută de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu privire la faptul că și România poate deveni o țintă a Rusiei.

Diaconescu a explicat că nu există elemente concrete în legătură cu o escaladare a războiului din Ucraina care să pună în pericol România și Polonia.

Pe de altă parte, fostul ministru a atras atenția că Federația Rusă investește foarte serios în Marea Neagră.

Indiferent de perfomanța militară a ucrainenilor, trebuie să observăm că Federația Rusă investește foarte serios în Marea Neagră, ceea ce reprezintă pentru noi un factor de preocupare extrem de serios, pentru că atunci când discutăm de Insula Șerpilor sau de prezența navelor militare rusești trebuie făcută o precizare – majoritatea lor, ele se află în zona de suveranitate limitată a României, deci din acest punct de vedere avem o situație oarecum excepțională în ce privește această prezență ofensivă, împotriva Ucrainei, dar care nu poate fi neglijată din perspectiva securității României.

Afirmațiile președintelui Volodimir Zeleneski sunt preocupante, dar…

Faptul că Ucraina a avut resursa militară pentru a elimina această navă arată că ajutorul primit e semnificativ și eficient”, a explicat Cristian Diaconescu pe Digi 24.

El a mai precizat că afirmațiile președintelui Volodimir Zeleneski sunt preocupante, dar  că nu sunt elemente concrete în legătură cu această escaladare a războiului, care ar pune în pericol România și Polonia.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...