Cristian Popescu Piedone cere din nou autorizație pentru reabilitarea școlii I.G. Duca

Publicat: 21 mai 2024, 21:32, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Cristian Popescu Piedone cere din nou autorizație pentru reabilitarea școlii I.G. Duca

După doi ani de așteptare, Cristian Popescu Piedone nu a primit autorizație pentru reabilitarea școlii I. G. Duca. Primarul Sectorului a mers din nou să facă solicitare, în speranța că va reuși să îmbunătățească unitatea de învățământ cu risc seismic ridicat.

Potrivit edilului, banii necesari pentru demararea acestui proiect au intrat deja în cont, respectiv 6.7 milioane de euro, însă Primarul Capitalei, Nicușor Dan, ar refuza să emită autorizația necesară pentru începerea lucrărilor.

„După aproape doi ani de așteptări și cu 6,7 milioane de euro în conturile Primăriei, obținute de la Ministerul Dezvoltării, nu putem demara lucrările pentru consolidarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale I.G. Duca. Din cauza lui Nicușor Dan, care nu emite aviz de construire! De ce? Pentru că NU-I PASĂ!”, a scris edilul pe contul oficial de Facebook.

De la Cristian Popescu Piedone aflăm că dosarul aferent acestui proiect ar fi fost refuzat de mai multe ori de Primăria Capitalei. Chiar și atunci când a fost complet și conținea toate documentele necesare, nu a fost aprobat și situația a devenit din ce în ce mai dificilă.

Contractul de finanțare a fost semnat, motiv pentru care Primarul Sectorului 5 a cerut eliberarea de urgență a autorizației. Depinde, acum, de Nicușor Dan cât de repede va elibera documentul de care depinde asigurarea unui loc sigur elevilor.

„După opt luni de așteptări, au emis două certificate de urbanism în care au schimbat soluția DALI. Am fost nevoiți să modificăm încă o dată documentația DALI, pentru a fi în conformitate cu certificatul de urbanism emis de PMB! Degeaba! Lui Nicușor NU-I PASĂ!”, a mai scris primarul pe rețelele de socializare.

Ambele corpuri aferente școlii I.G. Duca sunt încadrate în clasa de risc seismic RS1, conform specialiștilor. Astfel, este nevoie de o intervenție urgentă, pentru siguranța celor care merg zi de zi acolo.

Au fost depuse deja două solicitări pentru emiterea certificatelor de urbanism, una privind desființarea corpurilor problematice și a balonului de sport, iar alta pentru modernizare. Cu toate acestea, lucrările nu au putut fi începute nici până acum.