Cristian Popescu Piedone renunță la restricțiile suplimentare anunțate pentru Sectorul 5

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a renunțat, pentru moment, la restricțiile suplimentare anunțate în cursul zilei de miercuri, pentru Sectorul 5.

Primarul Piedone anunțase miercuri că va aplica o serie de restricții drastice în sector, fără a mai aștepta acțiune la nivelul întregii Capitale. Astăzi, în urma unei discuții cu prefectul Capitalei, Piedone a anunțat că se vor suspenda restricțiile și se vor aștepta deciziile la nivel central. Decizia a fost luată după ce prefectul capitalei, Alin Stoica, a precizat că va „ataca” această hotărâre.

În urma unei discuții telefonice pe care Prefectul Capitalei a avut-o cu Primarul Sectorului 5 în această dimineață, Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziția dată ieri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19. La solicitarea Prefectului, Primarul a fost de acord să aștepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern și care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei. Cei doi oficiali au căzut de acord în privința faptului că mai presus de orice este interesul și sănătatea cetățenilor, iar situația epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare”, arată Primăria Sectorului 5, potrivit B1.

La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziţii care nu sunt legale. Aseară am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă, astăzi de dimineaţă, în faţa refuzului respectiv, o să acţionăm în instanţă. Şi o să informăm şi Primăria să ştie că dispoziţiile respective sunt suspendate”, a declarat Alin Stoica.

Primăria Sectorului 5 a anunțat mai multe măsuri care vor fi luate în perioada 25 martie – 11 aprilie. În timpul săptămânii, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile și terasele vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00, iar în weekend până la ora 15.00.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...