Criza ucraineană face bursele să tremure

Le Temps comentează piața bursieră, pe fondul conflictului Rusia-Ucraina, și insistă asupra faptului că toate valorile au fost afectate, dar acţiunile bancare şi industriale europene, precum constructorii auto, apar ca principalele victime ale scăderii generalizate.

Potrivit sursei menționate, „criza ucraineană face bursele să tremure”, fiind influențate valorile de refugiu, precum francul elvețian, randamentele unor obligațiuni suverane și prețul petrolului, care a ajuns la peste 90 de dolari un baril, cel mai ridicat din luna septembrie încoace. New York Times avertizează că o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina ar putea duce prețul barilului la peste 100 de dolari ceea ce ar putea declanșa o criză energetică globală.

Primele cheltuieli la care ar renunța europenii

Nu în ultimul rând, Money Review face o analiză a „bursei iubirii” și constată că ”scumpirile omoară dragostea”. Un studiu paneuropean realizat de compania suedeză de management al creanțelor Intrum în preajma Zilei Îndrăgostiților a constatat că printre primele cheltuieli la care mulți europeni sunt dispuși să renunțe sunt cele pentru surprizele romantice. Procentul cel mai mare se înregistrează în Portugalia (48%), Grecia (44%) și România (41%). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...