CTP: “Nicușor Dan e un tembel. Un tălâmb”

Publicat: 06 nov. 2021, 07:54, de Otilia Caloian, în News , ? cititori
CTP: “Nicușor Dan e un tembel. Un tălâmb”
Nicușor Dan

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) este supărat foc pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, care, la mai bine un an de când conduce Bucureștiul nu a avut rezultate vizibile, iar o mare parte dintre bucureșteni stau in continuare în frig și nu au apă caldă.

CTP a răbufnit și a folosit cuvinte dure la adresa lui Nicușor Dan, primarul Bucureștiului.  “Am încercat să găsesc un cuvânt pentru Nicușor Dan, pentru atitudinea lui, pentru atitudinea din momentulde față. Cuvântul este „Tembel”. Ce înseamnă „tembel”? Nu e o jignire. Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, „tembel” înseamnă „nepăsător”, înseamnă „indiferent”, înseamnă „indolent”, înseamnă „delăsător”. Asta e o insultă? Am dreptul să-i spun că e tembel? Pot să schimb să pun alt cuvânt? „Tălâmb”. E bine? Înseamnă același lucru!”, a spus, vineri seară, Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

“Ești primarul Capitalei și nu te vaccinezi

Popescu a comentat și despre faptul că primarului Bucureștiului este nevaccinat. “Ești primarul Capitalei, ai funcție administrativă de cel mai înalt rang și nu te vaccinezi. Sistematic, nu te vaccinezi, nu-ți iei certificat verde, pentru că ar fi putut să-și ia domnul Nicușor Dan certificat verde.L-aș întreba pe domnul Nicușor Dan: De ce trăiești, domne?”, a continuat gazetarul.

Faptul că sunt foarte mulți bucureșteni care nu au căldură în casă sau care nu au apă caldă l-a supărat la maximum pe Cristian Tudor Popescu.  “Se ocupă de mari proiecte strategice. A trecut un an… N-au băgat de seamă bucureștenii în niciun fel prezența acestui om. Sunt niște oameni care zac în frig și în întuneric într-un bloc din București, nu știu exact locația, i-am văzut la televizor. Niște oameni civilizați, niște oameni de bună calitate… Nicușor Dan i-a trimis la Termoenergetica pentru niște hârtii, că nu știu ce nu e în regulă, iar oamenii ăia stau în întuneric și în frig”, a răbufnit Popescu.

“Mă întreb de ce mai trăiește

“Sigur, și domnul Nicușor Dan se întreabă: „De ce mai trăiesc domne, bucureștenii ăștia? De ce consumă curent, consumă căldură, se mișcă de colo, colo ca să îmi creeze mie probleme? Dar și eu pot să-l întreb, sau să mă întreb de ce mai trăiește? Și acum, domnul Nicușor Dan, ce face? Mă uit și eu… Vinerea trecută s-a împlinit un an de la depunerea jurământului pentru primărie. Iată ce spunea că face domnul Nicușor Dan: „Cifrele noului București”. Am și o poză bună, era în culori, dar arată mai bine în alb/negru. Iată „Noul București”: „1.400 de euro salariu mediu net pentru bucureșteni, 40% mai puțin timp în trafic, centură verde a Capitalei, spații verzi, mari parcări de tip park and drive în jurul Capitalei, 130 de kilometri de metrou de suprafață, 50 de km de linie de tramvai, noi grădinițe, 900 de tramvaie, autobuze, două miliarde de euro fonduri europene atrase pentru București, 135 de kilometri de piste noi, doi ani de creștere a speranței de viață datorită reducerii poluării(…) A candidat la primărie, primarul general al Capitalei. De ce trăiești în funcția asta? Ca să faci ce?”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Citește și reacția lui CTP după ce s-a vaccinat.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele