Cu cât ar putea crește valoarea tichetelor de masă

Vești bune pentru români. Valoarea tichetelor de masă ar putea crește ca urmare a discuțiilor puratate între reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor.

Decizia de creștere a valorii tichetelor de masă survine ca urmare a reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, întâlnire la care au participat Nicolae Ciucă, ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, ministrul Muncii, Marius Budăi, reprezentanţi ai Guvernului, ai Confederaţiilor sindicale şi patronale.

Întâlnirea a avut loc în contextul modificărilor și completărilor la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social și Legea nr. 53/2003 – Codul muncii precum și a Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a tichetelor de masă.

Oficialii au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. În urma discuțiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ.

Ministrul Finanțelor a prezentat propunerea de mărire a cuantumului acestora la 35 de lei sau la 40 de lei.

Aceste propuneri vor fi analizate în forurile statutare ale organizațiilor patronale, urmând ca decizia să vizeze aplicarea noii valori nominale de la 1 iulie a.c.

Potrivit unor surse, valoarea tichetelor ar putea crește de la 30 de lei la 35 de lei la 1 iulie 2023 și la 40 de lei din mai 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...