Cu cât s-a vândut tabloul lui Churchill cu apus de soare

Un celebru tablou pictat de fostul premier britanic Winston Churchill (1874-1965) a fost adjudecat la Londra pentru suma de 7 milioane de lire sterline (8,1 milioane de euro) de Casa de licitaţii Christie’s.

Tabloul înfăţişează un apus de soare ce scaldă cu razele sale moscheea Koutoubia, monument emblematic din Marrakech. A fost pictat cu ocazia unei vizite oficiale în Maroc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit AFP.

„Suma cu care a fost vândut a depăşit mult estimările, între 1,7 milioane şi 2,8 milioane de euro”, a scris Casa Christie’s pe Twitter.

Pictura în ulei scoasă la vânzare de actriţa americană Angelina Jolie este considerată „Cel mai important tablou (pictat) de Churchill” , a declarat istoricul de artă britanic Barry Phipps.

Tabloul intitulat „Tower of the Koutoubia Mosque” a fost dăruit de Churchill celui care era pe atunci preşedintele al Statelor Unite, Franklin D. Roosevelt. Vândut de unul dintre fiii lui Roosevelt în anii 1950, tabloul a trecut prin mâinile mai multor proprietari, înainte de a ajunge în 2011 în colecţia cuplului de actori americani Angelina Jolie şi Brad Pitt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...