Cu ce dobânzi vin tilurile de stat Tezaur în perioada estivală?

Publicat: 21 iul. 2023, 11:00, de Teodora Dinu, în Business , ? cititori
Cu ce dobânzi vin tilurile de stat Tezaur în perioada estivală?
Sursa foto: Pixabay.com

Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale atractive, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

„Oferă siguranță pentru economiile dumneavoastră, au randament competitiv, nu se impozitează, le poți accesa ușor și contribuie la dezvoltarea națională. Mai mult, nu trebuie să ai sume mari de investit, știi exact când și cât vei câștiga. Acestea sunt argumentele care fac din titlurile de stat Tezaur un instrument financiar puternic, pentru care le recomand oricui vrea să își asigure un venit pasiv, sigur și predictibil” , a transmis ministrul Marcel Boloș.

Titlurile de stat Tezaur au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Acestea au dobânzi de de 6,3% pentru maturitate la un an și, respectiv, 7,2% pentru 3 ani.

Titlurile de stat tezaur pot fi cumpărate:

Între 20 iulie – 17 august 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;

Între 20 iulie – 18 august 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;

Între 20 iulie – 17 august 2023 în mediul urban și 20 iulie – 16 august 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Reamintim că statul are în paralel și programul Fidelis de iulie-august 2023.

Citește și: Ordinul de protecție se extinde pentru toate formele de violență