Cu trotineta pe Autostrada Soarelui. Ce amendă a primit un bărbat după ce a fost prins de polițiști

Publicat: 02 mart. 2024, 20:05, de Cezar Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Cu trotineta pe Autostrada Soarelui. Ce amendă a primit un bărbat după ce a fost prins de polițiști
Cu trotineta pe Autostrada Soarelui

Un bărbat de 31 de ani a fost prins de polițiști în timp ce circula cu trotineta pe… Autostrada Soarelui. Călătoria lui s-a încheiat cu o amendă usturătoare din partea oamenilor legii.

Spiritul de aventurier l-a împins, probabil, pe tânăr către o călătorie de neuitat. S-a urcat pe vehiculului lui cu două roți și ghidon și a pornit la plimbare pe un drum care suportă un regim maxim de viteză de 130 km/ h, fără a ține cont de riscurile la care se expune.

Citește și: Cod rutier 2023. Schimbări majore. Sunt vizați șoferii tineri și circulația trotinetelor

Doar că plimbarea acestuia s-a încheiat brusc, atunci când polițiștii l-au oprit în dreptul unui nod rutier, care face legătura cu Centura Capitalei. Bărbatul a fost sancționat de oamenii legii cu o amendă în valoare de 990 de lei.

Exact! Cu trotineta pe autostradă” nu-i de mers! Pe cât de interzis, asta dacă am cunoaşte legislaţia în vigoare, pe atât de periculos”, au transmis, sâmbătă, oficialii Poliţiei Române, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Ce spune legea în privința circulației unor astfel de mijloace de transport pe autostradă

Deși de când a luat amploare fenomenul trotinetelor electrice s-au făcut mai multe campanii de conștientizare, în continuare există multe persoane care nesocotesc avertismentele și circulă cu astfel de mijloace de locomoție fără să cunoască prevederile Codului Rutier.

Pe autostradă este interzisă circulația unor astfel de mijloace de transport

Pe autostrăzi sau pe drumurile expres este interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor, trotinetelor electrice şi mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere şi a maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.”, se arată în Legea 134/2022.