Cuba: Întreprinderile private vor opera în peste 2000 de activități economice, în loc de 127

Ministrul Muncii din Cuba, Marta Elena Feito, va permite întreprinderilor private să opereze în majoritatea sectoarelor după ce economia țării comuniste a fost puternic încercată în pandemie. Astfel, lista activităților economice s-a extins de la 127 la peste 2000.

Anul trecut, economia din Cuba a scăzut cu 11%, cel mai serios declin din ultimii 30 de ani, în timp ce locuitorii s-au confruntat cu lipsa unor condiții normale de trai. Ministrul Muncii a precizat că un număr de 124 de activițăți economice vor fi exceptate de la implicarea companiilor private, însă nu a motivat decizia, scrie BBC.com.

Acest lucru va conta pentru acele familii sau persoane care speră să treacă de la o afacere foarte mică la o întreprindere privată medie. În afară de sutele de mii de ferme, șoferii de taxi, comercianții și meșteșugarii fac parte din sectorul privat al Cubei.  

Aproximativ 600.000 de persoane (13% din forța de muncă) s-au alăturat sectorului privat atunci când a apărut oportunitatea descrisă de Ministrul Muncii.

Cu toate acestea, multe dintre afacerile private fac parte din industria turistică a insulei, care a fost puternic afectată în pandemie.

După aproape 60 de ani de neînțelegeri între SUA și Cuba, totul a luat sfârșit în anul 2015, atunci când fostul președinte Barack Obama și liderul cubanez Raul Castro s-au înțeles să aplaneze discuțiile și să le permită cetățenilor americani să viziteze insula și astfel să crească afacerile locale. Relațiile s-au deteriorat în timpul mandatului fostului președinte american Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...