Culmea programului Tomata: Au legat roșiile coapte cu sfoara pentru cei 3.000 euro

Producătorul român nu duce lipsă de inventivitate, mai ales când este vorba să obțină ceva bani. O familie de legumicultori din Bihor s-a gândit că poate să înșele vigilența inspectorilor de la Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană și a legat cu sfoară de rafie roșiile coapte pe plantele încă tinere care mai aveau nevoie de ceva timp până să se coacă. Din nefericire pentru ei, de data aceasta inspectorii chiar au fost pe fază.

La așa o idee, până și legendele din vremea comunismului pălesc. Inspectorii Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Bihor s-au dus să controleze trei sere aparţinând unei familii din Sânnicolau Român. Au avut un şoc însă când au descoperit de ce au fost în stare fermierii înscrişi în programul Tomata pentru a încasa cei 3.000 euro promiși de stat.  Ei bine, inspectorii au găsit roşii coapte pe plante încă tinere, care mai aveau până să dea rod, potrivit ebihoreanul.

De fapt, legumicultorii cumpăraseră roşiile din piaţă şi le-au legat de plante cu aţă din rafie, ca să pară că sunt din producţia proprie, iar familia să îşi poată încasa banii de subvenţie. Nu le-a mers, însă.

În final, inspectorii au declarat neeligibile dosarele depuse de fermieri, care vor mai vedea banii de subvenţie “când va face plopul pere şi răchita micşunele”,iar mai mult s-au făcut și de baftă în toată România. Dar până la urmă, încercarea moarte n-are.

Citește și Legumicultor: Programul Tomata a distrus legumicultura românească. Vor fi roșii peste tot și se vor vinde foarte ieftin 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole