Cultivatorii de flori din Columbia se așteaptă la o explozie a exporturilor de Valentine’s Day

Publicat: 12 feb. 2022, 09:30, de Puterea.ro, în Business , ? cititori
Cultivatorii de flori din Columbia se așteaptă la o explozie a exporturilor de Valentine’s Day
Sursa foto: Pixabay.com

Cultivatorii de flori din Columbia pregătesc ultimele livrări de trandafiri şi alte flori cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, în principal spre SUA, pe fondul estimărilor că vânzările vor creşte şi în acest an, deoarece florile distrag atenţia de la pandemia de coronavirus care continuă.

În 2021, exporturile de flori ale Columbiei, cel mai mare furnizor de flori al SUA şi al doilea mare producător mondial după Ţările de Jos, au crescut cu 22% în ritm anual, până la 300.000 de tone. Livrările de anul trecut au avut o valoare de aproximativ 1,73 miliarde de dolari, iar producătorii se aşteaptă ca tendinţa de creştere să continue şi în acest an, graţie unui curs de schimb valutar favorabil, unui sezon de îngheţ mai scurt în zonele unde se cultivă flori şi a faptului că oamenii continuă să lucreze de acasă, ,informează Reuters.

„Odată cu pandemia, oamenii care au stat în casă au găsit în flori un sprijin emoţional, companie şi ajutor pentru a face faţă izolării. Florile sunt un aliment pentru suflet, iar pandemia a subliniat acest lucru”, a declarat Augusto Solano, preşedintele Asociaţiei Exportatorilor de Flori din Columbia (Asocolflores).

Îndrăgostiţii care îşi cumpără flori de Sfântul Valentin sunt responsabili pentru aproximativ 15% din vânzările anuale ale cultivatorilor din Columbia, echivalentul a 45.000 de tone.

Vânzările de trandafiri au crescut cu 35%

„Anul acesta avem o creştere cu 35% comparativ cu primul an al pandemiei”, spune şi Juan Carlos Herrera, directorul companiei cultivatoare de flori Plazoleta, referindu-se la creşterea vânzărilor.

Ziua Mamei (care în SUA se sărbătoreşte în a doua duminică din luna mai) este o altă sărbătoare importantă pentru industria florilor, care, în Columbia, asigură locuri de muncă pentru aproximativ 200.000 de persoane.