Cum a ajuns consilierul din duș sărac lipit: a dat banii la partid

Sărăcia lucie din declarația de avere a lui Alberto Iosif Caraian, dezvoltatorul imobiliar ajuns vedetă după ce a intrat prin video în ședința Consiliului Local direct din duș, ar putea avea o explicație: a donat într-un singur an partidului de trei ori mai mult decât câștiga.

Ședința CL al PS1 din 24 februarie începea cu un moment de Cascadorii Râsului: la apelul nominal, pesedistul Alberto Iosif Caraian a intrat online, cu camera video deschisă, dezbrăcat exact cum abia ieșise din duș.

Membru în Comisia de sănătate şi protecţie socială a CL al PS1, Caraian a decis să-și dea demisia din funcția de consilier local. Nu a rămas pe drumuri: e în continuare consilier la Secretariatul General al Guvernului.

Caraian pozează în om sărac, ce trăiește cu 1.095 de lei pe lună (indemnizația de consilier local, echivalentul a 220 euro) plus alocația celor doi copii, soția neavând vreun venit.

Sărac dar generos

În 2021 și-a vândut apartamentul, contra sumei de 135.000 de euro, politologului Remus Ioan Ștefureac, director al INSCOP Research. A rămas și fără mașină, dată pe 8.000 de euro. Tot atunci soția sa a vândut singurul teren pe care îl avea, moștenire, pentru 8.000 de euro.

S-a ajuns astfel ca familia Caraian să nu aibă casă, mașină și nici vreun ban în conturi, conform ultimei declarații de avere.

Sărăcia nu l-a împiedicat pe Caraian să fie un om generos: a găsit prin casa pe care nu o are 40.000 de euro să-i dea împrumut unui apropiat. Mai mult, a făcut în 2021 patru donații către partid, reprezentând indemnizația sa de consilier local pe trei ani.

Astfel, Caraian apare pe lista persoanelor fizice care au făcut în anul 2021 donaţii a căror valoare cumulată depăşeşte 10 salarii de bază minime brute pe ţară către PSD Sector 1. 

Cel mai mult a donat Petre Florin Manole, președintele filialei, respectiv 32.000 de lei.

Exemplul șefului a fost urmat și de Caraian, ce a oferit 29.990 în patru tranșe, prin virament bancar, că tot nu are nimic prin conturi, pe 4 februarie, 22 iulie, 26 iulie și 10 august 2021.

Un al treilea donator de mare calibru a mai fost Răzvan Marius Tudorache, ce a dat strict din generozitate 24.900 lei pe 12 aprilie 2021, neavând vreo funcție publică.

Mica glorie imobiliară

În 2013, la doar 23 de ani, altfel stăteau lucrurile: Alberto Caraian nu era pe zero și primea autorizație să ridice o construcție de două etaje și mansardă pe strada Amintirii, nr. 27.

În 2015 obținea o nouă autorizație de construire pe strada Simeria nr. 9 pentru 7 apartamente în două etaje și o mansardă.

În 2016, primea autorizația de construire pentru un bloc de 5 etaje pe strada Zeletin numărul 16, cu o suplimentare de un nivel un an mai târziu.

În decembrie 2018, obținea Plan de Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru cinci etaje pe Zeletin nr. 9, cu 9 apartamente conform fișei de la PUD sau 12 apartamente conform descrierilor imobiliare, bloc finalizat în 2020.

An în care Alberto Caraian a intrat în politică și a sărăcit brusc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...