Cum a ajuns francul elvețian peste euro

Banca Națională Elvețiană consideră că aprecierea francului elvețian peste paritate față de euro este puțin probabil să aibă un impact semnificativ din punct de vedere economic, a declarat președintele instituției, Thomas Jordan, într-un interviu difuzat sâmbătă.

Moneda elvețiană a crescut pe măsură ce investitorii au căutat active de refugiu în timpul războiului din Ucraina, transmite agenția Reuters, citată de News.ro. Cotația monedei a crescut la peste 1 franc pentru 1 euro la începutul acestei luni, înainte de a slăbi la aproximativ 1,02 franci pentru un euro.

Inflația mai mare din afara Elveției a redus impactul francului mai puternic, a spus el, întreprinderile elvețiene facând față în general bine evaluării mai mari a monedei. Inflația din Elveția a accelerat la 2,2%, cel mai ridicat nivel din 2008, dar rămâne scăzută în comparație cu Statele Unite și Europa, a spus Jordan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...