Cum a ajuns UDMR să facă legea la ROMSILVA pe mâna PSD și PNL

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a reușit să controleze Regia Națională a Pădurilor-Romsilva prin intermediul oamenilor impuși de PNL și PSD.

Trocul politic de la Romsilva dintre PSD-PNL și UDMR

În urma trocului politic dintre PSD-PNL și UDMR, conducerea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva a revenit PNL, atât funcția de director general cât și cea de președinte al Consiliului de Administrație. Dar, cu toate acestea, UDMR, prin ministrul Barna Tanczos, a ajuns să dea ora exactă la Romsilva prin intermediul Consiliului de Administrație format din șapte membrii, dar, de peste un an de zile, toți sunt numiți provizoriu, patru luni, două luni etc.

Astfel, imediat după instalarea cabinetului Orban, în fruntea bordului administrativ de la Romsilva este impus Adrian Dănuț Apostu, susținut de PNL Brașov, dar, mai ales de un lider UDMR și un influent om de afaceri maghiar în domeniul vânătorii și nu numai. Dar, imediat după numirea ca ministru, Barna Tanczos a avut grijă să-și impună un apropiat al său în bordul administrativ. Este vorba despre consilierul județean UDMR de la Satu Mare, Balogh Șandor.

Corvin Nedelcu, săgeata lui Barna Tanczos de la Romsilva

Însă, mâna forte a lui Tanczos Barna în CA de la Romsilva este controversatul secretar general al Ministerului Mediului, venerabilul frate Corvin Nedelcu-Slinosu. Acesta taie și spânzură la Romsilva cu acordul ministrului UDMR al Mediului.

Un alt ajutor al lui Barna Tanczos și Corvin Nedelcu este ”fratele” Gabriel Vasile Oltean certificat în buddhism. De asemenea, și cei doi directorii de direcții silvice garantați de PSD-Armand Chiriloiu și Sorin Ciobanu, numiți ilegal, nu mișcă în fața lui Barna Tanczos și Corvin Nedelcu. Astfel, UDMR, prin Barna Tanczos, a ajuns să facă legea la Romsilva peste capul celor de la PSD și PNL.

O dovadă că Romsilva este jucăria lui Barna Tanczos este și muțenia conducerii regiei și a bordului administrativ după ce Guvernul, la propunerea lui Barna Tanczos, a dat verde la jefuirea pădurilor de stat prin faptul că activitatea de exploatare a masei lemnoase a fost transferată către societăți comerciale pe acțiuni sau SRL-uri (Barna Tanczos, liber la jefuirea pădurilor de la Romsilva).

Dar, toate aranjamentele UDMR de jefuire a pădurilor de la Romsilva sunt posibile ca urmare a faptul că liderii PNL și PSD au închis ochii la toate prăduielile liderilor UDMR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...