Cum a fost afectată sănătatea mentală a angajaților din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus a avut un puternic impact negativ asupra sănătății mentale a angajaților. Conform unui studiu realizat de Oracle şi o firmă de cercetare în HR, angajații consideră că angajatorii lor ar trebui să facă demersuri pentru protejarea mentală a forței de muncă.

Același studiu arată că 2020 a fost cel mai stresant an pentru forța de muncă de la nivel mondial.

Studiul mai relevă că pandemia a crescut stresul, anxietatea şi epuizarea la locul de muncă pentru toți angajații.

 „Odată cu noile aşteptări legate de munca de acasă şi delimitările neclare între viaţa personală şi cea profesională, gradul în care COVID-19 ne-a afectat sănătatea mentală este semnificativ pentru angajaţii din toate domeniile şi ţările”, a declarat Dan Schawbel, Managing Partner la Workplace Intelligence.

Anxietate și depresie la locul de muncă

  • 70% dintre oameni au fost mai stresaţi şi mai anxioşi la locul de muncă în acest an decât în oricare alt an
  • Această creştere a nivelului de stres şi anxietate a avut un impact negativ asupra sănătăţii mentale a 78% din angajații la nivel global, provocând mai mult stres (38%), o lipsă de echilibru între muncă şi viaţa privată (35%), epuizare (25%), depresie din lipsa socializării (25%) şi singurătate (14%).
  • Noile presiuni generate de pandemia globală s-au suprapus peste factorii de stres de zi cu zi de la locul de muncă, inclusiv presiunea de a atinge standardele de performanţă (42%), gestionarea sarcinilor de rutină şi dificile (41%) şi jonglarea cu sarcini de muncă greu de gestionat (41%).

Problemele de la locul de muncă se resimt şi acasă

  • 85% dintre oameni spun că problemele de sănătate mentală de la locul de muncă (de exemplu, stresul, anxietatea şi depresia) le afectează viaţa personală
  • Cele mai frecvente repercusiuni au fost privarea de somn (40%), sănătatea fizică deficientă (35%), lipsă de implicare și bucurie acasă (33%), relaţiile disfuncționale de familie (30%) şi izolarea de prieteni (28%).
  • Întrucât graniţele dintre viața personală și cea profesională s-au estompat din ce în ce mai mult din cauza faptului că oamenii lucrează de acasă, 35% dintre angajații la nivel global muncesc cu peste 40 de ore mai mult în fiecare lună, iar 25% dintre ei au fost extenuaţi din cauza excesului de muncă.
  • În ciuda dezavantajelor percepute ale muncii de acasă, 62% dintre oameni consideră că munca de acasă este o alegere potrivită, spunând că acum au mai mult timp de petrecut alături de familie (51%), că pot respecta o rutină de somn (31%) şi își respectă deadline-urile (30%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...