Cum a fost posibil? Donald Trump a schimbat internetul

Analiștii poltici americani sunt de părere că, după încheierea mandatului lui Trump, vom constata că Internetul nu mai este la fel…

Potrivit analiștilor, Donald Trump ne-a făcut să ne îndoim până și de meme-uri. Tot Trump este cel care a făcut ca Facebook să-și schimbe unele politici. Pentru Trump, Twitter a fost „terenul de joacă” pe tot parcursul mandatului său. Acolo, președintele SUA și-a exprimat părerile mai mult sau mai puțin obiective, a făcut atacuri la persoană, a propagat știri marcate de Twitter ca fiind probabil false, a incitat ș.a.m.d.

Președinția lui Trump a adus un nou control al platformelor

De exemplu, în toamna anului trecut, contul de Twitter al președintelui SUA a fost marcat de șapte ori pentru că a postat informații cu potențial de dezinformare despre alegeri. Congresmanul democrat David Cicilline, citat de Independent, a descris tweet-urile lui Trump drept o „amenințare la adresa democrației”.

Președinția lui Trump a schimbat modul în care americanii comunică între ei pe Internet, a sporit diviziunea și suspiciunile și ne-a făcut pe toți să constatăm că fiecare zi online este fi mai suprarealistă decât cea de dinainte, potrivit The Atlantic. Marile companii de social media – Facebook, Twitter, YouTube – obișnuiau să își asume puțină responsabilitate pentru modul în care au facilitat radicalizarea și hărțuirea.

Dar președinția lui Trump a adus un nou control al acestor platforme, nu în ultimul rând pentru că propriul său comportament a ridicat întrebări cu privire la discursul de ură online.

O lume deschisă, cu acces aproape gratuit

Întrebarea care a intervenit a fost: dacă președintele SUA are discurs online marcat de rasism, xenofobie și fake news, cum să judeci comportamentul asemănător al utilizatorilor care n-au importanță politică?

Ideea inițială a Internetului a fost că este o lume deschisă, cu acces aproape gratuit și egalitară. Ultimii patru ani au demonstrat că un singur om poate influența această lume în mod iremediabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...