Cum a născut Regina Elizabeta cei patru copii, o dezvăluire a cărții ”Elizabeth: An Intimate Portrait”

Regina Elizabeth a II-a a recurs la o tehnică specială pentru a aduce pe lume primii trei copii, a patra naștere fiind una naturală, relatează Closer.fr.

Regina Elizabeth a II-a a adus pe lume patru copii: Charles III, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward.

Marți, 29 noeimbrie a.c., scriitorul britanic Gyles Brandreth a lansat volumul ”Elizabeth: An Intimate Portrait”. Povestea se concentrează asupra vieții Reginei, oferind informații inedite. De exemplu, autorul dezvăluie că Regina ar fi decedat în urma unui cancer al măduvei osoase. De asemenea, autorul oferă informații cu privire la nașterea celor patru copii.

Căsătorită în 1947 cu prințul Philip, Regina Elizabeth a devenit mama a patru copii: Charles III în 1948, prințesa Anne în 1950, prințul Andrew în 1960 și prinșul Edward în 1964.

La primele trei nașteri, Regina a recurs la o tehnică particulară cu scopul de a scăpa de dureri, deși era asociată cu efecte secundare.

Naștere fără dureri

Potrivit Gyles Brandreth, Regina ar fi fost drogată tocmai pentru a naște fără dureri. Autorul scrie că primii trei copii ai Reginei au fost aduși pe lume folosindu-se o tehnică Dammerschlaf, în prezent discreditată: pacientele sunt drogate pentru a fi aduse într-o stare amnezică în timpul travaliului.

Tehnica Dammerschlaf, Twilight Sleep în engleză, era foarte populară la începtul secolului al XX-lea. Pentru a produce Twilight Sleep erau combinate două medicamente: morfină și scopolamină. Morfina acționa asupra sistemului nervos central atenuând durerile, în timp ce al doilea medicament inducea pacientei o stare de semiconștiență și de amnezie – incapacitatea de a-și aminti această experiență. Pe scurt, în urma acestei combinații de medicamente, femeile adormeau și după ce nășteau nu-și aminteau nimic.

Totuși, această tehnică nu este lipsită de riscuri. Folosirea a două droguri reprezintă un real pericol și pentru mamă, care se poate trezi invalidă, și pentru copil, care după naștere ar putea fi incapabil să respire normal.

Potrivit unei doamne de onoare din suita Reginei, tehnica folosită pentru primele trei nașteri a avut efecte secundare post-partum la venirea pe lume a prințului Andrew. Din această cauză, Regina a decis să nască natural al patrulea copil, prințul Edward.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...