Cum a pierdut Roman Abramovici peste 700 de milioane de euro într-o singură zi, din cauza amenințării războiului dintre Ucraina și Rusia

Miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra, a pierdut 650 de milioane de lire sterline (776 milioane de euro) într-o singură zi, din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Abramovici controlează compania rusească Evraz, a cărei activitate de bază este extracția de fier și cărbune. Acțiunile companiei au scăzut drastic, cu aproximativ 35%, luni, pe bursa London Stock Exchange, ca urmare a creșterii tensiunilor între Rusia și Ucraina. Astfel, patronul de la Chelsea a pierdut nu mai puțin de 650 de milioane de lire sterline, echivalentul a 776 de milioane de euro, într-o singură zi, informează publicația This is Money.

Evraz are peste 110.000 de angajați în Rusia, Ucraina, Cehia, Italia, Canada, SUA și Africa de Sud. Potrivit surei citate, Abramovici are o participație la Evraz de aproximativ două miliarde de euro.

Speculațiile despre izbucnirea unui război în urma unei posibile invazii a rușilor în Ucraina au declanșat teama investitorilor în legătură cu posibilele sancțiuni care vor fi impuse și care ar putea paraliza activitatea companiei Evraz, dar și a altor companii din regiune.

Roman Abramovici este intersat să cumpere clubul Vasco da Gama din Brazilia

Roman Abramovici a preluat în urmă cu 19 ani Chelsea Londra și a transformat-o într-una dintre cele mai puternice echipe de fotbal din Europa. Chelsea, sub patronajul lui Abramovici, a câștigat 18 trofee mari și a îndeplinit un vis pentru fanii lui Chelsea: trofeul Champions League a ajuns de două ori pe Stamford Bridge.

Recent, jurnalistul brazilian Jorge Nicola a scris că echipa de fotbal brazilianp Vasco da Gama a primit 20 de oferte de preluare, una dintre ele aparținându-i lui Roman Abramovici. Zvonul a fost publicat și pe Twitter, de publicația Futbol Brasileiro.

Vasco da Gama din Rio de Janeiro este una dintre cele mai respectate echipe din America de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole