Cum a reușit un ieșean să scape cu cazierul curat și cu dreptul de a conduce în continuare, chiar dacă a fost prins drogat la volan

Publicat: 24 mart. 2023, 08:36, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cum a reușit un ieșean să scape cu cazierul curat și cu dreptul de a conduce în continuare, chiar dacă a fost prins drogat la volan

Un tânăr a fost prins de polițiști în timp ce conducea sub influența drogurilor. Cu toate acestea, tânărul a reușit să scape cu cazierul curat și cu dreptul de a conduce în continuare.

Un apel la 112 semnala faptul că un șofer din Iași conduce haotic. Tânărul depăşea şi încetinea nejustificat, schimba benzile fără să se asigure şi intra cu roţile în acostamentul drumului.

Un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului și l-au testat. Analizele au depistat că era intoxicat cu cannabis, într-o proporţie corespunzătoare unei alcoolemii de 2,15‰ în sânge

Magistraţii Judecătoriei îi aplicaseră, inițial, o condamnare cu suspendare, însă magistrații de la Curtea de Apel au considerat că o astfel de pedeapsă i-ar face tânărului mai mult rău decât bine.

Sentința a fost contestată prin apel de către tânăr. Avocatul acestuia a afirmat că de fapt el nu provocase haos în trafic, declarațiile care pretindeau acest lucru nefiind susținute cu niciun mijloc de probă. Nu se produsese niciun accident rutier.

Avocatul a menționat că tânărul venea după o internare de o lună la Socola, fiind „diagnosticat cu tulburare psihotică polimorfă acută, pe fondul unor stări de depresie şi anxietate duse la extrem”.

Iar, pedeapsa cu suspendare i-ar fi agravat starea sa psihică, au admis judecătorii de la Curtea de Apel Alba.

„În cadrul şedinţei de evaluare psihologică a inculpatului, acesta a ales să se prezinte alături de tatăl său, dorindu-şi neapărat ca acesta să asiste la discuţie. Această atitudine reflectă că inculpatul urmăreşte cu adevărat să se vindece, să se stabilizeze emoţional, să se descarce de toate lucrurile pe care nu a putut să i le spună părintelui său până la acel moment, într-un cadru pe care l-a apreciat ca fiind propice, astfel încât tatăl său să îl asculte şi să încerce să îl înţeleagă. Or, o astfel de iniţiativă sugerează faptul că inculpatul, în mod sincer, nu îşi mai doreşte să ajungă în situaţii similare, să comită infracţiuni şi să constituie un pericol şi pentru cei din jur”, au apreciat magistraţii.

 În urma sentinței, cazierul tânărului va rămâne nepătat, iar dreptul de a conduce îi va fi restabilit.