Cum ar arăta noua structură a examenului de Bacalaureat

Bacalaureatul ar putea avea o nouă structură. Examenul maturității va include o probă de „competențe de bază complementare”, susţinută în timpul anului şcolar, potrivit noul proiect de lege pregătit de ministrul Educaţiei Ligia Deca.

Proiectul de lege prevede că elevii de clasa a XII-a să susţină noi probe de competenţe în timpul anului şcolar.

Elevii de la profilul Uman vor susţine o probă de „competențe de bază la Matematică”, iar elevii de la Real ar urma să dea „competențe de bază socio-umane” ca probă scrisă complementară profilului ales, potrivit Edupedu.

Noua formulă a examenului de Bacalaureat prevede ca examenul scris să se dea la două limbi străine – ambele pot fi echivalate, dacă elevii au certificate recunoscute de Ministerul Educației.

Noile prevederi ar putea intra în vigoare în cursul anului următor. Asta înseamnă că, dacă legea ar intra în vigoare în anul 2023, elevii care intră în septembrie 2024 în clasa a IX-a ar da BAC-ul pe regulile din proiectul de lege, în anul vara anului 2028, potrivit surselor Edupedu.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...