Cum ar arăta Ziua Îndrăgostiților alături de politicienii noștri

Publicat: 14 feb. 2024, 09:45, de Radu Caranfil, în OPINII , ? cititori
Cum ar arăta Ziua Îndrăgostiților alături de politicienii noștri
Cum ar arăta Ziua Îndrăgostiților alături de politicienii noștri

Iată-ne în Ziua Îndrăgostiților, un moment plin de romantism și emoție, dar și de întrebări: cine va fi alesul inimii tale în acest an? În timp ce mulți își petrec ziua cu partenerii lor de viață, noi ne-am întrebat cum ar arăta o zi de Valentine’s Day cu unele dintre figurile politice celebre din România. Așadar, ne-am propus să imaginăm cum ar decurge această zi alături de câțiva dintre politicienii noștri de prim-plan.

Valentine’s Day cu Diana Șoșoacă

Nu te gândi la sms-uri sulfuroase că nu e timp! Veți începe ziua cu o demonstrație la Parlament, unde vei învăța cum să strigi sloganuri porcoase împotriva tuturor. Apoi, vei fi invitat la petrecerea ei. N-a gătit nimic că nu știe. Vodcă și covrigei. În loc de șervețele vor fi manifeste anti-guvernamentale. În loc de puțin amor la orizontală, veți privi ultimele știri la Pervâi Kanal. Amfitrioana te va părăsi în timpul cazaciocului obligatoriu, pentru a participa la o întâlnire de taină la o ambasadă. Nu știm care. Veți încheia ziua cu o ieșire romantică, te va târî vijelios prin locurile preferate de proteste, unde vei fi învățat să-ți exprimi dragostea pentru democrația rusească. Și ura față de orice lucru rațional. Dacă nu știi să înjuri, înveți sigur. Ai mare grijă când te scarpini, veți fi live permanent pe social media.

Un fel de Dragobete cu George Simion

Georgică te invită la o cină romantică într-un restaurant foarte românesc. Dacă nu ardea, te-ar fi dus la Ferma Dacilor. Între o țuică și o icră de crap foarte românesc te va fermeca cu povești despre lupta împotriva drepturilor minorităților. Atenție mare, să nu-l întrerupi! S-ar putea să te cârpească cu telefonul mobil dacă-i fragmentezi perorațiile. După cină, vei fi invitată să te plimbi prin oraș. Va alege pentru plimbarea de digestie un oraș foarte românesc. Să zicem Băicoi. Sau Frecăței. Sau Însurăței. Aici își va deschide sufletul. Vei afla totul despre planurile sale pentru o Românie utopică. Ziua se va încheia cu un discurs pasionat, care va conține cuvintele neaoș, brânză, barză, viezure. După discurs, poate o palmă pe fund, dacă ai fost cuminte.

Ziua Îndrăgostiților cu Marcel Ciolacu

Marcel e om de lume. Va evita să te epateze. Te va surprinde cu o escapadă la țară, unde veți petrece ziua înconjurați de natură și de sepepiști ascunși inabil prin căpițe de fân. Va evita, elegant, referiri la politică. În schimb îți va destăinui că e nefericit. România nu-l iubește pe măsura eforturilor. Veți savura un grătar tradițional românesc, te va seduce cu priceperea sa culinară. La digestie, un deget de coniac fin, o brânzică albastră, un trabuc pentru el. Din care îți va da și ție să tragi un fum, ca să înțelegi ce e dragostea.

Cu Nicolae Ciucă de Ziua Îndrăgostiților

Domnul general te scoate la o plimbare romantică în parcul preferat al Bucureștiului. Îți va oferi, domnește, brațul său puternic, de războinic versat. Va fi în uniforma de paradă și toată lumea îl va saluta militărește. Între saluturi, îți va destăinui preocuparea sa față de conservarea mediului înconjurător. Apoi, veți merge la un restaurant elegant, unde veți savura în tăcere și ocheade cu subtext, cele mai rafinate preparate culinare. Ziua se va încheia cu o plimbare pe faleză, unde veți admira apusul…Domol și protectiv, îți va povesti ce mare plictiseală îl așteaptă la Președinție. Abia atunci vei înțelege că domnul Nicu are nevoie de dragoste. De multă dragoste. Ca să stea acasă.

De Valentine’s Day cu Cristian Popescu-Piedone

Cu Piedone ai parte de o experiență cu adevărat memorabilă. Nu se mulțumește doar cu un simplu buchet de flori cumpărat din prima florărie întâlnită pe drum, ci vine personal cu cele mai frumoase flori pe care le-a găsit la Piața de Flori din Rahova sau de la o bătrânică șmecheră de pe 13 Septembrie. Dar nu te aștepta la o seară obișnuită la lumina lumânărilor. Nu, Piedone te seduce cu pofta de aventură! Veți urca pe schelele blocurilor în renovare, pentru a saluta locuitorii din bloc cu un zâmbet și un gest prietenesc de la etajul al patrulea. Iar când vecinii se vor uita uluiți la Primarul Sectorului 5 ajuns fix la fereastra lor, vor rămâne cu gura căscată de surpriză. Va fi apoi clasica plimbare romantică. Piedone te va duce prin piețele aglomerate ale sectorului, unde va socializa cu negustorimea și clienții, ca un adevărat lider de cartier. Vei pleca acasă cu o sacoșă plină de legume proaspete, culese cu mândrie din sectorul lui.

Cu Dacian Cioloș de Ziua Îndrăgostiților

Dacian Cioloș e un bărbat de acțiune. Îți promite o zi plină de aventuri și descoperiri. Și se ține de cuvânt! Veți începe cu o drumeție, pe un traseu montan nu foarte facil. Te va iniția în alpinism. Atârnați în rappel, veți admira peisajele pitorești. Te va iniția și în tainele cooperării internaționale. Dacă scăpați cu bine de pe munte, veți merge la un restaurant cu specific internațional, unde tu vei comanda orice îți dorești iar el va cere doar o apă cu săruri minerale. Conversația va fi strălucitoare. Roșia Montană, comisariatul european, demisia din USR. Plus PLUS+. Ziua se va încheia cu o vizită la un centru cultural sau muzeu. Și dacă v-ați plăcut mult, te va duce acasă, să-ți arate florile lui preferate.

De Valentine’s Day cu Gabriela Firea

O mare duamnă se respectă! Găbița cea focoasă te invită la o petrecere luxoasă la unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din oraș, unde vei fi tratat ca o vedetă de cinema… sau cel puțin așa crezi tu. Fiindcă vedeta e doar ea. Sigur, e o întâlnire romantică, ar trebui să fiți doar voi doi. Dar ea va veni și cu bărbatul. Veți dansa toți trei până în zori, pe cele mai comerciale melodii. Vor intra pe-acolo și niște manelușe, așa ca să vă simțiți bine. Iar gureșa Gabriela va încerca să-ți vândă un basm despre grija față de familie. Și față de bătrâni. Și față de bucureșteni. Și față de Dumnezeu. Și față de partid. Și față de Țară. Și față de lumea rea în care trăim. Ziua va sfârși cu o băiță revigorantă la Therme, în Voluntari.

De Valentine’s Day cu Mircea Geoană

Băiat de familie bună, Mircea te va răsfăța cu tot ce e mai ales. Alături de el, vei petrece o zi plină de surprize și aventuri. Planificarea strategică te va da pe spate. Poate nu chiar de la început, fiindcă Mircea e un băiat care se lasă descoperit pe îndelete. Veți începe cu un cappuccino și un croissant la o terasă cochetă. Va urma o vizită la un parc de distracții sau o sală de bowling, unde nu vei reuși să nimerești popicele. Pentru că Mircea te va descumpăni cu apetitul său verbal monstruos. Și cu omnisciența sa în orice domeniu. Veți merge la un restaurant tradițional românesc. Între prima și a doua sărmăluță vei face eforturi supraomenești să găsești un subiect de conversație care să nu fie politic. Alături de Mircea Geoană, Ziua Îndrăgostiților va fi fără sfârșit. Fiindcă așa e el, nu știe când e cazul să se oprească.

Ziua Îndrăgostiților. Să sărbătorim această zi cât mai departe de politic, politică și politicieni. Să nu uităm că iubirea este cea care dă sens și culoare existenței noastre și că este un dar prețios ce merită să fie cultivat și împărtășit în fiecare zi a vieții noastre.