Cum arată bancnota lansată de Ucraina, la un an de la începutul războiului

Pentru a marca un an de la invazia Rusiei, Banca Națională a Ucrainei a lansat o bancnotă.Pe o parte a acesteia sunt reprezentaţi trei soldaţi care înalţă drapelul naţional.

Cealaltă parte a bancnotei înfățișează o imagine cu două mâini legate, o aluzie la crimele de război de care sunt acuzate forţele ruseşti că le-ar fi comis în Ucraina. Moscova a negat aceste acuzaţii.

„Pentru a marca comemorarea războiului, am decis să lansăm o bancnotă comemorativă, care va descrie o mică parte dintr-un an de emoţii, modele, conţinut şi lucruri reprezentative”, a afirmat Andriy Pyshnyi, guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei (NBU), la prezentarea bancnotei la Kiev.

Potrivit Guvernatorului Băncii Naţionale a Ucrainei, vor fi puse în circulaţie 300.000 de bancnote, toate acestea având caracteristici de securitate inovatoare. Pentru realizarea designului a fost nevoie de opt luni.

De asemenea, oficialii planifică deja noi bancnote pentru celebrarea victoriei şi a reconstrucţiei ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...