Cum deosebești ouăle sănătoase față de cele provenite de la găini crescute forțat

Întreaga planetă a ajuns la un nivel extrem de ridicat al „consumerismului”. Producem și consumăm mai mult decât ar trebui, iar toate aceste aspecte ne afectează pe termen lung. La capitolul producției de ouă, lucrurile stau mai grav decât ne așteptăm. Învață cum deosebești ouăle sănătoase de cele provenite de la găini crescute forțat. Acest detaliu te poate salva de la numeroase probleme de sănătate.

Cum deosebești ouăle sănătoase de cele provenite de la găinile crescute forțat, după gălbenuș

Oul este unul dintre cele mai nutritive produse de origine animală pe care pe putem consuma. Cu un conținut ridicat de proteină, oul este una dintre cele mai alese alegeri pentru micul dejun. Atât pentru adulți cât și pentru copiii mai mari de un an, oul poate fi o sursă nutritivă excelentă.

Din nefericire multe dintre produsele de acest gen pe care le găsim în magazine sunt departe de oul provenit de la găinile de curte. Ouăle de țară de găsesc tot mai greu, doar în piețe sau magazinele cu specific tradițional. Marea majoritate a ouălor regăsite în supermarketuri provin de la găini crescute forțat tocmai pentru a produce ouă pe bandă rulantă.

Acestea sunt mult inferioare celor provenite de la găinile de țară.

Ouă cu rația în supermarketurile din Marea Britanie

Dacă vrei să le deosebești trebuie să acorzi o atenție deosebită acestor aspecte:

Cum deosebești ouăle sănătoase după culoarea gălbenușului

Deși te poți ghida și după cifrele inscripționate pe ouăle din supermarket, totuși gălbenușul este un bun indicator în acest sens.

Penurie de ouă în Ungaria

Cu siguranță toată lumea își amintește de culoarea gălbenușului oului pregătit de bunica în copilărie. De un galben aprins, acesta avea un gust deobsebit.

Culoarea acestuia este dată în mod special de hrana pe care găinile o primesc. Astfel, găinile crescute la curte, denumite și găini libere, alimentate cu porumb, grâu și iarbă vor face ouă sănătoase cu gălbenușul de o culoare aprinsă.

La fel de recomandate pentru consum sunt ouăle provenite de la găini ce au fost crescute pe pajiște. Și în acest caz, galbenul aprins indică dacă produsul este calitativ.

Găinile crescute forțat, hrănite cu aditivi chimici pentru a ajunge rapid la maturitate, vor  produce ouă cu gălbenușul deschis la culoare.

Codurile de pe ouă

Înveți cum să deosebești ouăle sănătoase de cele provenite de la găini  crescute forțat și după acest aspect.
Aceste însemne de pe ouăle din supermarketuri îți indică dacă mediul în care găinile au fost crescute.

Cifra 0 în fața codului arată faptul că ouăle sunt de fapt ecologice. De altfel, cifra 1 este indiciul că găinile respective au fost crescute în aer liber.

Cifra 2, cea de care cele mai multe persoane se feresc, arată că produsul provine de la înaripate crescute în hală, lipsite de lumină. Cifra 3, considerată cea mai periculoasă le reprezintă pe cele crescute în baterii. Aceste recipiente sunt aprobate de Uniunea Europeană.

Preț ouă

Dacă vrei să deosebești ouăle sănătoase de cele provenite de la găini crescute forțat ar trebui să analizezi prețul acestora. Întotdeauna ouăle de țară sau cele ecologice vor avea un preț mai ridicat față de celalalte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...