În ce mod își va derusifica Polonia economia

Polonia va acţiona pentru a-şi ”derusifica” economia, a promis vineri premierul Mateusz Morawiecki, care a precizat că ţara sa va construi noi gazoducte pentru a anula dependenţa energetică de Rusia, informează Reuters.

De asemenea, şeful executivului polonez a afirmat că fermierii vor primi subvenţii care să compenseze creşterea preţurilor fertilizatorilor, astfel încât preţul produselor agricole şi al alimentelor să nu crească. Morawiecki a spus că aşteaptă o decizie a Comisiei Europene de interzicere a importurilor de cărbune din Rusia.

Pe de altă parte, premierul Poloniei a anunţat că la viitorul summit NATO, din 24 martie, ţara sa prezenta în mod oficial o propunere de trimitere a unei misiuni internaţionale de pace în Ucraina. Vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, lider al partidului de guvernământ Lege şi Justiţie, a reiterat ideea unei misiuni de pace cu ocazia unei vizite făcute marţi la Kiev alături de premierul Morawiecki şi de şefii guvernelor din Cehia şi Slovenia, în numele Uniunii Europene.

Forţele armate ruse au lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni dure contra Moscovei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ‘‘operaţiune militară specială” pentru ‘‘denazificarea” ţării vecine. 

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

AUR-ul lui George Simion, la un pas mare să rateze alegerile...

Ca urmare a unor jonglerii din listele electorale, AUR-ul lui George Simion este la un pas de a rata alegerile europarlamentare din 9 iunie...

Premieră: Cu o procedură medicală extrem de riscantă, un bebeluș este...

În premieră, medicii de la Secția de Terapie Intensivă Neonatală Medicală și Chirurgicală din cadrul Spitalului ”Marie Curie” au realizat o procedură extrem de...