Cum pot să susțină fermele de vaci producția de legume – Proiect la Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii are în vedere inițierea unui proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în fermele de creștere a bovinelor, acesta urmând să fie folosit la încălzirea serelor pentru obținerea de legume pe tot parcursul anului.

“Sunt în discuție cu Ministerul Mediului pentru a realiza proiecte pentru fermele de bovine, din dejecțiile pe care fermele din România pot face stații de biogaz. Mai mult de atât, poate să fie cu o intensitate de 100%, iar în proiectele pe care noi le vom da pentru realizarea de biogaz, îi vom obliga pe fermieri să aibă în cadrul proiectului și câte un hectar, două de seră, astfel încât cu biogazul obținut în fermă să producem în sere legume și fructe românești, să le avem tot timpul anului în magazine.

Vă dați seama ce proiect important este? Pe mine m-ar interesa foarte mult să putem să le dăm acele stații de biogaz fermierilor și să producem în România roșii, legume, tot în spații protejate, pentru ca de sărbători și în perioada în care nu putem să producem să avem în magazine și la retaileri aceste produse sănătoase pentru oamenii din România”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la Digi24.

Șeful de la Agricultură a mai anunțat recent un ajutor de minimis de 1.000 euro pentru legumicultori, pentru producția obținută pe o suprafață 1000 mp de culturi produse în spații protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole