Cum poți să parchezi mașina gratis în București

Unele parcări din București costă enorm de mult. În Sectorul 1 al Capitalei, o oră de parcare costă cel puțin zece lei. Află cum poți parca gratis în parcările din București.

Dacă vrei să parchezi gratis în București trebuie să știi că mașina ta trebuie să aibă un anumit tip de propulsie. Gratuitatea este valabilă exclusiv pentru mașinile electrice sau hibride.

Toți posesorii de mașini electrice sau hibride trebuie să știe că pot parca gratuit în parcările construite de Primărie. Potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 140/2016, șoferii pot cere viniete pentru parcarea gratuită a autoturismelor. Sunt condiții pe care aceștia trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de gratuitate. Vinietele sunt valabile în toate parcările publice de utilitate generală. Vinieta asigură utilizarea locului de parcare fără achitarea tarifului aferent, acolo unde există locuri libere. Deocamdată, în București nu sunt locuri de parcare special delimitate pentru mașinile electrice sau hibride, cum sunt în multe țări europene. Nu se păstrează locuri pentru mașinile cu emisii zero sau reduse.

Posesorii de mașini electrice sau hibride pot depune solicitări pentru eliberarea unei viniete pentru parcare la Administrația Străzilor București. Programul de la Registratura Generală a Administrației Străzilor București este  Luni-Vineri 08.00-12.00 și 12.30-16.00. Formularul tip poate fi descărcat de pe site sau completat la sediul instituției. Vinietele au valabilitate un an, după care pot fi reînoite.

Dacă ai abonament de metrou parchezi gratuit la Străulești

O altă parcare în care se poate parca gratuit în București, indiferent de tipul de combustibil folosit de mașină, este Străulești. Metrorex a anunțat încă din 2020 că posesorii de abonamente de metrou, indiferent de perioada pentru care sunt achiziționate, pot parca gratis la Terminalul Multimodal Străulești. Șoferii pot lăsa mașina în parcarea de la Străulești, după care pot călători cu metroul în București.

  1. Poti sa parchezi in Bukale grstis astfel- dupa ce parchezi cand pleci suni la serviciul de adm parcari si spui ca vrei sa platesti cash parcarea nu prin SMS.primaria este obligata sa aiba incasator pentru cash.Daca nu trimite incasator la locul de parcare pleci si le spui MUE PORCILOR.Nimeni nu are voie sa refuze plata cash.PUNCT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...