Cum s-ar face anticipatele, în viziunea PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat, în direct, la Europa FM, cum s-ar ajunge la alegeri anticipate – singura soluție potrivită, în viziunea liderului PSD.

PSD susține varianta unui guvern de specialiști pentru următoarele luni și convocarea de alegeri anticipate în luna martie a anului viitor, prin semnarea unui pact între partidele care ar forma o majoritate special ca să forțeze anticipatele.

Acel guvern (de specialiști) intră într-un calendar, își asumă calendarul convenit de o majoritate, se ajunge în luna februarie, martie, își depune demisia, cad cele două propuneri de guvern fiindcă există o majoritate și presupun că ne respectăm semnăturile, și intrăm la alegeri anticipate”. PSD nu susține cici varianta unui guvern minoritar, nici pe cea a formării unui guvern din social-democrați. Președintele Klaus Iohannis a invitat partidele la consultări luni, 11 octombrie. Între timp, s-a exprimat împotriva variantei alegerilor anticipate.

Cu aroganțe, lucrurile nu se rezolvă”

Este, în realitate, aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate, nemaivorbind de faptul că probabil nici nu este de dorit, nu suntem nici măcar la un an distanță de alegeri parlamentare. Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, poate puțin, puțin modificate, ceea ce ne-ar exact înapoi în situația în care suntem astăzi. Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid, decât altceva” a spus Klaus Iohannis joi, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor.

Invitat în emisiunea “Piața Victoriei” de la Europa FM, liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a îndemnat pe președinte să își ia în serios rolul de mediator. “Cu aroganțe, lucrurile nu se rezolvă”, a spus Marcel Ciolacu, referindu-se inclusiv la gestul președintelui de a pune PSD pe locul doi, pe lista consultărilor, deși are cel mai mare număr de parlamentari.

1 COMENTARIU

 1. Privește mai atent către oglinda politicienilor necalificați politic.
  Marcel Ciolacu! O persoană fără o meserie, un mic pierde-vară de Buzău, prieten cu Hayssam
  – Facultate de carton la Ecologică, făcută ca să nu fie și oficial analfabet funcțional
  – Nu știe nicio limbă străină. Vorbește cu mâinile.
  – Colegii de securitate și apărare ca să fie și el o mică slugă la securiști
  – Doctorand la SRI, iar ca să se dea bine cu Securitatea.
  – Revoluționar de carton, cu dosar la DNA. S-a trecut luptător cu rol determinant în Revoluție, mori de râs
  – Persoana nu știe să vorbească decât în „mă”, „bă” etc. Nu stăpânește niciun domeniu dar țărănoiul voia să fie doctor
  – Și-a umplut tot partidul de securiști, ei crezând că sunt mare sculă basculă și toată lumea e proastă. Și ăia tot analfabeți of course
  Române mai ai pretenții la confort, viata prosperă și democrație ? Cu astfel de oameni, cu astfel de politicieni ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole