Cum s-au folosit românii de fotografia unei femei cunoscute din Pakistan pentru a cere bani

Publicat: 07 ian. 2023, 22:30, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cum s-au folosit românii de fotografia unei femei cunoscute din Pakistan pentru a cere bani
Sursa: ziare.com

Mai mulți români s-au folosit de fotografia unei femei din Pakistan, cunoscută drept medic şi influencer, pentru a cere bani în cadrul unei acţiuni de strângere de fonduri pe Facebook.

Organizatorii susțineau că fondurile urmau să ajungă la o femeie de 25 de ani, mama unui copil de cinci ani, care este prezentată drept bolnavă de cancer şi care ar avea nevoie de 15.000 de euro pentru un tratament în Turcia.

”Nu e cazu meu, postez acest caz să ajungă la cât mai multă lume, haideţi să ajutăm!! Cancerule, nu lua mama unui copilaş. Oameni buni, în mâinile noastre stă singura şansă la viaţă pe care Dianei nu a mai primit-o. are CANCER. O formă agresivă, care îi ia din viaţă cu fiecare secundă care trece. Are 25 de ani şi este mama unui băieţel de cinci ani. A trecut prin operaţii grele şi tratamente extrem de dureroase, dar boala nu a dispărut. La un moment dat, după o operaţie, a intrat în stop cardio – respirator şi pur şi simplu a văzut un drum şi o lumină albă care venea spre ea. Familia l-a dus pe copilaşul ei Gabriel la ea şi acesta a tot strigat-o MAMA! MAMA! iar mama lui s-a trezit din comă. Dumnezeu a trimis-o înapoi când a auzit glasul copilaşului ei.

În România, nu a mai primit de la nici un medic şanse la viaţă. Dar Dumnezeu e bun şi i-a scos în cale singurii medici care i-au mai oferit o şansă la viaţă. Această şansă costă 15 000 euro, bani pe care trebuie să îi adune până în luna aprilie. Da, peste 3 luni de zile este aprilie şi atunci ar trebui să meargă în Turcia la operaţie. Haideţi să o ajutăm. Fiecare am putea fi în locul ei. Ce ne-am bucura fiecare de orice ajutor, doar să ştim că nu ne rămân copiii orfani. Bani mai facem fiecare. Totul se întoarce. Puteţi dona în următoarele conturi:…”, este mesajul postat de un bărbat pe Facebook.

Tot în aceași postare erau menționate și conturile unde puteau fi făcute donațiile. Însă, internauții au recunoscut-o rapid femeia din poză.

Este vorba de o cunoscută doctoriţă din Pakistan, cunoscută ca influencer. În fotografie, femeia poartă o pijama creaţie a unui brand de lux. 

Nu este pentru prima oară când au loc astfel de strângeri de fonduri. Același bărbat și-a încercat norocul și a derulat, în noiembrie, o altă strângere de fonduri, în cadrul căreia şi-a propus să adune 950 de lei pentru o asociaţie din Statele Unite ale Americii.