Fostul premier al Pakistanului a fost împușcat într-o tentativă de asasinat (VIDEO)

Publicat: 03 nov. 2022, 16:15, de Ziarul Puterea, în Internațional , ? cititori
Fostul premier al Pakistanului a fost împușcat într-o tentativă de asasinat (VIDEO)

Fostul prim-ministru al Pakistanului, Imran Khan, a fost împușcat și rănit într-un atac asupra marșului său de protest în orașul Wazirabad, din est.

Consilierul său prinicipal susține că a fost „o încercare de a-l ucide”, dar poliția nu a confirmat încă că el a fost ținta, scrie AFP.

Premierul conducea marșul de protest spre capitala Islamabad, când la un moment dat a fost împușcat. Momentan, nu se știe dacă acesta a fost împușcat în picior sau în laba piciorului.

Imaginile cu momentul împușcării lui Imran Khan au apărut pe Twitter. Fost premier al Pakistanului a transmis că „Allah mi-a dat încă o viață, voi lupta. Inșalah”. Filmarea l-a surprins și pe atacatorul său, care a fost arestat.

https://twitter.com/MaheenFaisal20/status/1588136144415367168?s=20&t=BD08BJ8qqdLtCAxWPO6T6A

Un alt lider de partid, ministrul provincial al Sănătății, Yasmeen Rashid, a declarat că fostul premier este într-o stare stabilă. Este a doua mișcare de protest condusă de Khan, prin intremediul căreia se cer alegeri noi.

Atacul are loc în contextul în care, comisia electorală din Pakistan l-a descalificat pe Khan de la ocuparea unei funcții publice, într-un caz descris de fostul jucător de cricket.