VIDEO Cel puţin 26 de morţi în ultimele 24 de ore în inundaţiile din Pakistan; bilanţul deceselor a urcat la 1.290

Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în inundaţiile provocate de ploile musonice în ultimele 24 de ore în Pakistan, a anunţat Autoritatea naţională de gestionare a dezastrelor (NDMA), bilanţul celor mai grave ploi musonice înregistrate în ultimele trei decenii în ţară urcând la 1.290 de morţi şi 12.588 de răniţi, relatează duminică Xinhua şi dpa.


Potrivit unui raport publicat sâmbătă seara de NDMA, cel puţin 12 copii şi trei femei se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa în diferite accidente provocate de inundaţii în întreaga ţară în ultimele 24 de ore.

Provincia Sindh din sudul ţării a fost regiunea cea mai grav afectată, cu 22 de morţi, urmată de provinciile Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest) şi Baluchistan (sud-vest), care au raportat fiecare câte două decese.

 

Potrivit raportului, 1.468.019 de case au fost distruse şi circa 736.459 de animale domestice au murit la nivelul întregii ţări în inundaţiile provocate de ploile musonice care au început în iunie.

În plus, cele câteva sute de mii de supravieţuitori ai inundaţiilor din Pakistan se confruntă cu un focar masiv de boli transmise prin apă şi muşcături de şarpe mortale, au declarat duminică oficiali, notează dpa.

O operaţiune de salvare masivă realizată cu ajutorul elicopterelor şi a bărcilor se afla în desfăşurare duminică, pentru a treia zi consecutiv, pentru evacuarea sutelor de mii de oameni rămaşi blocaţi în sate îndepărtate din provincia Sindh.

Cel puţin jumătate de milion de supravieţuitori care trăiesc în adăposturi improvizate fără acces la apă potabilă curată, toalete şi canalizare se confruntă cu pericolul bolilor transmise prin apă, a declarat ministrul Sănătăţii din provincia Sindh, Azra Pechuho.

Peste 100 de cazuri de muşcături de şarpe şi aproape 500 de muşcături de câine au fost raportate în zonele inundate, a mai spus Pechuho.

Medici din armată, spitale guvernamentale şi organizaţii de caritate tratează aproape 150.000 de pacienţi pentru diaree, peste 100.000 pentru infecţii ale pielii şi mii cu simptome de malarie în clinici improvizate, a adăugat ministrul.

 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole