EXCLUSIV. Cum s-au înscris 15.000 de oameni în AUR în câteva ore. Prin spam și cereri false de adeziune

În urmă cu două zile, după aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare 2020, în care partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a apărut știrea că 15.000 de oameni s-au înscris în partid în doar câteva ore. Cum de au fost atrași atât de repede?

În primul rând, este vorba de oportunismul oamenilor. Așa cum începe să se afle, mulți membri AUR trecuți pe liste în diferite orașe sau județe au ajuns senatori sau deputați fără să își fi închipuit vreodată că ar putea ajunge Parlamentari ai României. Mulți caută să profite de acest haos în care se află AUR în acest moment (însăși George Simion a recunoscut că nu știe cine se află pe toate listele de candidați ai partidului din țară).

Dar nu numai despre oportunism este vorba. Așa cum printre explicațiile scorului de peste 9% dintre voturile pentru parlamentare obținut de AUR se află faptul că au știut să folosească platformele social media și comunicarea online, vedem că și adeziunile se pot obține la fel.

O persoană apropiată a primit aseară un mail de la partidul AUR. În care i se spune că adeziunea la partid a fost primită, i se urează „bun venit” și i se comunică pașii următori pentru intrarea în partid.

Mailul a fost primit fără ca persoana să fi căutat vreodată partidul AUR pe internet sau să fi făcut vreo adeziune. Cel mai probabil, adresa de mail a fost găsită în una dintre miile de liste care se găsesc pe internet și a fost trimis un mesaj (care nu costă, practic, nimic) în speranța că adrisantul va fi suficient de interesat încât să se înscrie în partid.

Spam-ul arată ce trebuie făcut pentru ca persoana să se înscrie în partid, cere inclusiv trimiterea unei copii după cartea de identitate. Și nu te costă nimic dacă nu vrei să plătești.

O situație ideal pentru o persoană care consideră că adeziunea nu are la ce să strice și poate găsește o modalitate de a profita de pe urma calității de membru de partid AUR.

Numai că este vorba tot de o manipulare în acest mail. Un mail nesolicitat care începe cu o minciună: „Am primit adeziunea ta la Alianța pentru Unirea Românilor – AUR. Mulțumim pentru încredere și bine ai venit în rândurile noastre!”

Dar, probabil, așa se explică de ce 15.000 de români s-au înscris în AUR în doar câteva ore.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...