Cum se scoate corect o căpuşă pentru a evita o infecţie

Cea mai bună soluție atunci când descoperi că ai o căpușă înfiptă în piele este să mergi la doctor de urgență. Dar dacă nu se poate face acest lucru, iată cum poți scoate corect o căpușă pentru a evita o infecție!

Există câţiva paşi are explică cum se scoate o căpuşă, astfel încât să se evite o posibilă infecţie cu bacteria Borrelia burgdorferi, agentul etiologic responsabil de declanşarea bolii Lyme.

Important de menţionat este că nu orice căpuşă este purtătoare de boli. Cu toate acestea, este indicat să fii prevăzător şi să ştii cum să acţionezi în cazul în care ai fost muşcat de o căpuşă.

Extragerea unei căpuşe trebuie să se facă în camera de gardă a unui spital de urgenţă. Cu toate acestea, mai există o metodă corectă de scoatere a căpuşei, pe care o poţi face acasă.

În momentul în care am descoperit o căpuşă, important este să ne păstrăm calmul, apoi să acţionăm. Îmbibăm o bucăţică de vată în alcool sau în iod şi ţinem pentru cinci minute deasupra căpuşei.

Este absolut suficient ca picioarele căpuşei să nu mai strângă atât de tare tegumentul. De îndată ce căpuşa şi-a desprins picioarele, cu ajutorul unei pensete, se răsuceşte capul căpuşei invers acelor de ceasornic, scrie digi24.ro

Cum se scoate o căpuşă cu băţul de chibrit

Cum se scoate o căpuşă. Căpuşele sunt atrase de mirosul de fosfor pe care îl conține bățul de chibrit. Prin folosirea băţului de chibrit, căpuşele vor ieşi singure din piele.

Cum se scoate o căpuşă cu ajutorul băţului de chibrit? Ei bine, se umezește capul unui băț de chibrit și se fac cercuri în jurul locului unde este înfiptă căpușa, cât mai aproape de ea. Parazitul își va extrage singur capul din tegument în doar câteva secunde și va urca pe bățul de chibrit urmărind mirosul de fosfor.

Având în vedere că parazitul va ieşi singur, riscul de infecţie va fi zero. Cu toate acestea, riscul de infecţie creşte cu cât căpuşa a stat mai mare de 24 de ore pe corp.

Sfaturi pentru a preveni muşcătura de căpuşă

  • Copiii trebuie să fie inspectaţi ori de câte ori se întorc de la joacă;
  • După o drumeţie sau picnic, este necesar ca hainele purtate să fie imediat spălate cu apă fierbinte;
  • Persoanele care locuiesc la curte să nu lase iarba să crească prea mult;
  • Hainele purtate la iarbă verde să fie potrivite pentru această activitate. Astfel că, este recomandat ca pantalonii să fie lungi şi băgaţi în adidaşi. Purtarea hainelor albe este absolut necesară pentru a detecta uşor căpuşa;
  • Părul să fie mereu strâns în coadă;
  • Să se evite zonele cu multă iarbă şi tufișuri;
  • Să se folosească insecticide pentru iarbă şi vegetația din curte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...