Cum va fi vremea? Meteorologii anunță Cod galben de intensificări ale vântului, la munte şi în alte zone

O nouă avertizare de Cod galben privind intensificări ale vântului,a intrat în vigoare.Avertizarea va intra în vigoare de marţi de la ora 10.00 și va fi valabilă până miercuri, la ora 8.00.

Avertizarea va fi valabilă în special altitudini mai mari de 1.500 de metri, unde vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de 70-100 km/h.

Totodată, până marţi la ora 22.00, este în vigoare un Cod portocaliu privind intensificări puternice ale vântului şi viscol, la munte, la altitudini mai mari de 1.700 de metri.

”La altitudini de peste 1.700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol şi vizibilitate redusă”, au arătat meteorologii.

O altă avertizare Cod galben va fi valabilă până marţi, la ora 22.00, vizând intensificări ale vântului.

”În intervalul menţionat, local în sudul, centrul şi estul ţării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h şi mai ales în nordul Moldovei şi sudul Transilvaniei de 75…85 km/h”, a adăugat ANM.

Codurile galben şi portocaliu vizează judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

Cum va fi vremea în București?

Până miercuri dimineaţă, vremea se va încălzi semnificativ, devenind deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie.

Se vor înregistra temperaturi maxime de 18…19 grade (peste 10 grade faţă de cea normală), iar cea minimă de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu rafale de 50…55 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...